Dramakällan handledning

Boken du längtat efter!

Denna handledning är en bok om drama och teater som vänder sig till dig som är eller vill bli ledare inom exempelvis daglig verksamhet, folkbildning, kulturskola eller särskola. Boken är en kunskapskälla som blandar teori med praktiska tips och berättelser från verkligheten. Den behandlar ämnen som ledarskap, gruppdynamik och konflikthantering men även vad du kan tänka på när du planerar.

Boken berör vad det kan innebära att ha en intellektuell funktionsnedsättning och vilka stödinsatser samhället kan erbjuda. Den beskriver en mängd olika metoder och sätt att arbeta med drama och teater. Allas möjlighet att vara delaktiga och utvecklas genom hela drama/teater-processen är genomgående inslag. Handledningen innehåller dessutom en omfattande mängd övningar att använda i din verksamhet.

Boken finns även som ljudbok!

Utdrag ur boken

Här visar vi några sidor ur boken. (Klicka på bilderna om du vill se dem i en större storlek.)

 

”Bristen på nyskrivna svenska dramaböcker är skriande. Att öppna en ny och läcker bok som Dramakällan väcker därför en särskild glädje. När kvaliteten i innehållet dessutom matchas av formgivningen blir det en liten sensation”

Ur en recension av Anita Grünbaum. Läs den i sin helhet här.

 

”Det är en fantastisk bok! Så skönt det blir att luta sig mot den i framtiden. Är verkligt glad över att den gång på gång poängterar vikten av förtydligande med föremål, bilder och tecken.”

Sara Rundkvist, Handledare på Teater Phantastisk