Illustration: Johanna Gustavsson

Beställ workshop!

Är ni en verksamhet som skulle behöva en inspiration utifrån?
Vill ni uppleva en praktisk workshop i drama och teater?

Här hittar du kontaktuppgifter till inspiratörer, utbildade i Dramakällans material. En inspiratör kan antingen vara en enskild pedagog eller ett funktionsblandat team där ledarskapet delas med en eller flera personer som har intellektuell funktionsnedsättning. Pedagogerna har alla erfarenhet både av drama-arbete och målgruppen personer med intellektuell funktionsnedsättning. Samtliga inspiratörer har fått utbildning i Dramakällans material.

Pedagoger och team finns på flera platser i landet och kostnad för workshops avtalas med respektive pedagog/ team.

Pedagoger

Anna Olofsson
Författare till Dramakällan, handledning och dramapedagog. Jag utbildar gärna personalgrupper och studenter utifrån Dramakällans material och arbete. Under mina workshops blandas teori och praktik på ett lustfyllt sätt.

Kontakt: anna.dramakallan(a)gmail.com

 

Sara Rundqvist
Jag är musikalartist i botten och arbetar nu som stödpedagog och musik- dans och teaterhandledare på Teater Phantastisk, Backa Kulturhus i Göteborg. Jag erbjuder workshops inriktade på drama och sång/musik med utgångspunkt i dramakällans metodmaterial.

Kontakt: sara.rundqvist(a)norrahisingen.goteborg.se eller 031-3669025

 

Jocke Lantz
Jobbar på en daglig verksamhet i lund som heter Diabasen. Här är ca 50 deltagare och 20 personal. Vi har en teatergrupp som heter teater slangbellan. Jag jobbat här i 4år med teater, drama och musik.

Kontakt: joackim.lantz(a)lund.se eller 0739-87 47 50

 

Sverker Stenbäcken
Arbetar på Teater Phantastisk, en daglig verksamhet på Hisingen i Göteborg.Vi arbetar med drama, dans och musik och tycker om att samarbeta/nätverka med andra teatrar.

Kontakt: sverker.stenbacken(a)norrahisingen.goteborg.se/ s.stenbacken(a)gmail.com eller 0762-952493

 

Lisa Göransson
Jag arbetar i Malmö med Teater Reagera, som är en fri forumteatergrupp. Teater Reagera driver Arvsfondsprojektet Freja – forumteater om sex och relationer, som vänder sig till personer med LSS-insats samt personal. Dessutom jobbar jag på Kulturskolan i Hörby.

Kontakt: info(a)teaterreagera.se eller 0735-604508

 

Anna Cecilia Olofsson
Är auktoriserad dramapedagog och legitimerad lärare. Jag arbetar just nu på Sensus som verksamhetsutvecklare och har tidigare arbetat i träningsskola, gymnasiesärskola, gruppboende och med arbetssökande. Välkommen att höra av dig till mig för att boka utbildningar/workshops i dramakällans material!

Kontakt: anna.cecilia.drama(a)gmail.com

 

Lina Gardelin
Jag arbetar som dramapedagog på Klappteatern, i Vänersborg och är bosatt i Göteborg. Jag har arbetat som pedagog, skådespelare och kreatör med framför allt teater, men även med dans, musik och film under många år. Jag erbjuder workshops utifrån dramakällans material, gärna med fokus på improvisation, karaktärsarbete/kropp, manus/historieskapande.

Kontakt: lina.gardelin(a)gmail.com eller 0704880559

 

Marie Albertsson
Jag arbetar som dramapedagog på Värnamo Folkhögskola. Där träffar jag många olika deltagargrupper, behandlingspedagoger, fritidsledare, allmän kurs, Sfi-elever och deltagare med intellektuell funktionsnedsättning.

Jag försöker också, när det finns möjlighet, att integrera de olika elevgrupperna med varandra. Jag arbetar med drama men också en hel del med teaterproduktioner, både på folkhögskolan och tillsammans med kulturföreningen Sticket. I kulturföreningen Sticket är jag manusförfattare och skådespelare.

Kontakt: marie.albertsson(a)rjl.se

 

Ruben Nesterud
Är utbildad fritidsledare och har arbetat som skidinstruktör för funktionshindrade i 25 år på sidan om. Jag har också arbetat som personlig assistent. Nu arbetar jag på dagligverksamhet i Åre kommun med teatergruppen Fjällhumlorna som jag bildade 2004. Där skriver jag egna special pjäser som passar alla i teatergruppen. Med mina erfarenheter så är Dramakällan ett bra stöd att ha när man arbetar med teater inom LSS. Som inspiratör vill jag ge inspiration, handledarskap och vara ett bollplank till andra som tänker starta eller har startat teatergrupper inom LSS. Jag vill också delge mina erfarenheter i att skriva pjäser.

Kontakt: ruben.nesterud(a)are.se eller 070-2217783

 

Kenia Ytterman
Jag är utbildad Dramapedagog och jobbar på Kulturskolan I Stenungsund sedan 2012 med Drama & Teater, Musikalgrupp samt Bild & Form. Är med som aktör i projektet STOLT som ämnar att bredda Kulturskolorna i Stenungsund, Tjörn, Orust & Lilla Edet till att inkludera elever från särskolan. Jobbar fr.o.m. våren 2018 även i projektet KUR (Kulturunderstöddrehabilitering) med drama som del i ett kulturutbud för långtidssjukskrivna samt sedan två år med olika dramaprojekt för att skapa möten mellan ensamkommande och svenska ungdomar.

Brinner för integration och inkludering, för att alla ska få vara med. Har gått fortbildning i Lågaffektivt Bemötande. Vid sidan om jobbet drejar, målar och skriver jag musik. Se www.kenia.se. Är mamma till tre döttrar; yngsta dotter Miriam är ett underbart charmtroll med funktionsvariation.

Kontakt: kenia.ytterman(a)stenungsund.se eller 0720-447344

 

Calle Karlsson
Jag arbetar med Fantastiska Underhållnings Bandet från Varberg. Har även verksamhet i omsorgen. Arbetar huvudsakligen med musik i botten. I bandet gör vi konserter, dans, föreläsningar och även lite teater. Har även ett löst samarbete med Glada Hudik. Har varit verksam i c:a 25 år och hoppas på 25 till 🙂

Kontakt: colle(a)live.se eller 0704-805677

Team

 

Malin Martinsson/Anna Olofsson/ Maja Uddenberg

Vi är ett erfaret och samkört team som bland annat har arbetat i projekt Dramakällan. Malin är dramapedagog och regissör. Anna är dramapedagog och författare till handledningsboken. Maja är dramaledare och skådespelare. Vi erbjuder kurser och workshops med inriktning ledarskap och ledarskapsträning. Givetvis är drama vår metod och vi arbetar i huvudsak praktiskt kring ledarskap och dess begrepp utifrån ett tillgänglighetsperspektiv.

Kontakt: anna.dramakallan(a)gmail.com eller malin.martinsson(a)sensus.se

 

 

Slangbellan

Inspiratörsteamet från Slangbellan teater består av 3 st deltagare och 3 st personal från den kommunala dagliga verksamheten Diabasen i Lund.

Vi jobbar nästan varje dag med drama och teater. Det är roligt och bra, alla personer blir tryggare och modigare än de var innan.
Vi kommer gärna och inspirerar dig i din verksamhet så att du också kan jobba med drama och teater!
Vi jobbar också kreativt och konstnärligt med teaterföreställningar, både turnerande forumteater och större uppsättningar på vår egen scen.

Teamet består av:

Personal:

Ursula Jonasson är fritids- och dramapedagog. Har jobbat med drama och teater med barn i 15 år och vuxna inom LSS i 6 år.

Helena Gerdmar som är arbetsterapeut och dramapedagog. Har jobbat med drama i ca 30 år, och inom LSS i 10 år.

Jocke Lantz är teater- och musikhandledare inom LSS.

Deltagare:

Anna Palmqvist jobbar som skådespelare, sångerska och dramaledare mm.

Martin Åkerman jobbar som skådespelare, quisskonstruktör, sångare och dramaledare mm.

Peter Broholm jobbar som skådespelare, journalist och dramaledare mm.

 

Denna lista uppdateras kontinuerligt.