Illustration: Johanna Gustavsson

Beställ workshop!

Är ni en verksamhet som skulle behöva en inspiration utifrån?
Vill ni uppleva en praktisk workshop i drama och teater?

Här hittar du kontaktuppgifter till inspiratörer, utbildade i Dramakällans material. En inspiratör kan antingen vara en enskild pedagog eller ett funktionsblandat team där ledarskapet delas med en eller flera personer som har intellektuell funktionsnedsättning. Pedagogerna har alla erfarenhet både av drama-arbete och målgruppen personer med intellektuell funktionsnedsättning. Samtliga inspiratörer har fått utbildning i Dramakällans material.

Pedagoger och team finns på flera platser i landet och kostnad för workshops avtalas med respektive pedagog/ team.

Pedagoger

 

Anna Olofsson. 

Författare till Dramakällan, handledning och dramapedagog. Jag utbildar gärna personalgrupper och studenter utifrån Dramakällans material och arbete. Under mina workshops blandas teori och praktik på ett lustfyllt sätt.

Kontakt: anna.dramakallan(a)sensus.se eller 031-708 39 36

 

Sara Rundqvist.

Jag är musikalartist i botten och arbetar nu som stödpedagog och musik- dans och teaterhandledare på Teater Phantastisk, Backa Kulturhus i Göteborg. Jag erbjuder workshops inriktade på drama och sång/musik med utgångspunkt i dramakällans metodmaterial

Kontakt: sara.rundqvist(a)norrahisingen.goteborg.se eller 031-3669025

 

 

Jocke Lantz

Jobbar på en daglig verksamhet i lund som heter Diabasen. Här är ca 50 deltagare och 20 personal. Vi har en teatergrupp som heter teater slangbellan. Jag jobbat här i 4år med teater, drama och musik.

Kontakt: joackim.lantz(a)lund.se eller 0739-87 47 50

 

 

Sverker Stenbäcken 

Arbetar på Teater Phantastisk, en daglig verksamhet på Hisingen i Göteborg.Vi arbetar med drama, dans och musik och tycker om att samarbeta/nätverka med andra teatrar.

Kontakt: sverker.stenbacken(a)norrahisingen.goteborg.se/ s.stenbacken(a)gmail.com eller 0762-952493

 

 

Lisa Göransson

Jag arbetar i Malmö med Teater Reagera, som är en fri forumteatergrupp. Teater Reagera driver Arvsfondsprojektet Freja – forumteater om sex och relationer, som vänder sig till personer med LSS-insats samt personal. Dessutom jobbar jag på Kulturskolan i Hörby.

Kontakt: info(a)teaterreagera.se eller 0735-604508

 

 

Anna Cecilia Olofsson

Är auktoriserad dramapedagog och legitimerad lärare. Jag arbetar just nu på Sensus som verksamhetsutvecklare och har tidigare arbetat i träningsskola, gymnasiesärskola, gruppboende och med arbetssökande. Välkommen att höra av dig till mig för att boka utbildningar/workshops i dramakällans material!

kontakt: anna.cecilia.drama(a)gmail.com

 

Denna lista uppdateras kontinuerligt. Vill du också finnas med på denna lista? Vi håller inspiratörs-utbildningar under hela 2017. Vid intresse, kontakta oss!

.

Team

 

Malin Martinsson/Anna Olofsson/ Maja Uddenberg

Vi är ett erfaret och samkört team som bland annat har arbetat i projekt Dramakällan. Malin är dramapedagog och regissör. Anna är dramapedagog och författare till handledningsboken. Maja är dramaledare och skådespelare. Vi erbjuder kurser och workshops med inriktning ledarskap och ledarskapsträning. Givetvis är drama vår metod och vi arbetar i huvudsak praktiskt kring ledarskap och dess begrepp utifrån ett tillgänglighetsperspektiv.

Kontakt: anna.dramakallan(a)sensus.se eller malin.martinsson(a)sensus.se

 

 

Slangbellan

Inspiratörsteamet från Slangbellan teater består av 3 st deltagare och 3 st personal från den kommunala dagliga verksamheten Diabasen i Lund.

Vi jobbar nästan varje dag med drama och teater. Det är roligt och bra, alla personer blir tryggare och modigare än de var innan.
Vi kommer gärna och inspirerar dig i din verksamhet så att du också kan jobba med drama och teater!
Vi jobbar också kreativt och konstnärligt med teaterföreställningar, både turnerande forumteater och större uppsättningar på vår egen scen.

Teamet består av:

Personal:

Ursula Jonasson är fritids- och dramapedagog. Har jobbat med drama och teater med barn i 15 år och vuxna inom LSS i 6 år.

Helena Gerdmar som är arbetsterapeut och dramapedagog. Har jobbat med drama i ca 30 år, och inom LSS i 10 år.

Jocke Lantz är teater- och musikhandledare inom LSS.

Deltagare:

Anna Palmqvist jobbar som skådespelare, sångerska och dramaledare mm.

Martin Åkerman jobbar som skådespelare, quisskonstruktör, sångare och dramaledare mm.

Peter Broholm jobbar som skådespelare, journalist och dramaledare mm.

 

Denna lista uppdateras kontinuerligt.